Vlada imenovala predstavnike ustanovitelja v svet Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije

Ministrstvo za kulturo, 10. februar 2023 ― Vlada je na včerajšnji dopisni seji v svet javnega zavoda Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije imenovala štiri predstavnike ustanovitelja za mandatno dobo štirih let, in sicer od ustanovitvene seje sveta zavoda in z možnostjo ponovnega imenovanja. Imenovala je dr. Manco Grgić Renko, dr. Blaža Vurnika, Renato Zamida in dr. Marka Srako.

Vlada podelila dve izjemni pokojnini za posebne zasluge na področju kulture

Ministrstvo za kulturo, 10. februar 2023 ― Vlada je na včerajšnji dopisni seji na predlog Ministrstva za kulturo izdala odločbi, s katerima se baletnemu solistu, koreografu, vodji ljubljanskega baleta, pedagogu in režiserju Janezu Mejaču ter pesniku, publicistu in uredniku Andreju Zlatku Brvarju s 1. marcem 2023 izjemno prizna in odmeri starostna pokojnina za posebne zasluge na področju kulture.

Video nagovor ministrice dr. Aste Vrečko ob slovenskem kulturnem prazniku

Ministrstvo za kulturo, 8. februar 2023 ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je v video nagovoru ob Prešernovem dnevu, slovenskem kulturnem prazniku, med drugim dejala: "Kultura je temelj za razvoj družbe. Kultura in umetnost v vseh svojih najrazličnejših pojavnih oblikah prepoznavata raznolikost. Zagotavljata svobodo izražanja. Ob kulturnem prazniku vam želimo, da bi s kulturo živeli vsak dan."

Javni natečaj za pridobitev naziva Branju prijazna občina

Ministrstvo za kulturo, 7. februar 2023 ― Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije občine so objavile Javni natečaj za pridobitev naziva Branju prijazna občina. Namen javnega natečaja je promocija dobrih praks, ki jih za izboljšanje bralne pismenosti, spodbujanje branja in razvoj bralne kulture izvajajo občine. Rok za prijavo je 30. september 2023.

Državna proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Ministrstvo za kulturo, 6. februar 2023 ― Na predvečer Prešernovega dneva, slovenskega kulturnega praznika, 7. februarja, bo ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani državna proslava, na kateri bodo slovesno podeljena najvišja priznanja Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti, Prešernovi nagradi in nagrade Prešernovega sklada. Proslave s podelitvijo nagrad se bo udeležila ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko.
še novic